Saturday, March 26, 2011

Bila Hati Bersuara....

Takdir menemukan dua hati kemerahan,
dan lalu menyimpulnya menjadi satu ikatan,
lantas terbinalah sebuah mahkota cinta sejati,
tementerai satu perjanjian ingin sehidup semati,
di saat hati ini suram kekosongan,
menagih kasih berpanjangan,
merintih kasih tiada berteman,

Dikau hadir dalam bayangan,

menyeri hati dalam kesepian,

saat pahit dan manis kita kongsi bersama,

riang dan tawa hanya kita berdua,


Terdetik dihati ini,
ingin terus melafaz kata cinta sejati,
padamu dambaan hati,
teringat di masa itu kita duduk berduaan,
kita berpegangan tangan,
sambil kita ketawa riang,
membuatkan hati ini menjadi tenang,
dikala malam dan siang kau selalu ku terbayang,
datang kearah ku sambil menyanyi lagu indah,
ku nanti saat indah,
saat kita bersama,
di saksi bulan purnama,
kita menjalin cinta,

Ku Ada Kamu ....


sayang kamu..

Mood malam ni romantika skit. almaklum la,biler umur pn dh mkin dewasa,persoalan cinta kerap sgt bermainan di benak aku..kwn2 aku pn leh dikatakn ramai gak yg dah mendirikan masjid..Alhamdullilah,cpt jodoh mereka kn…Kdang2 lucu gak biler pikir,most of kwn aku yg dh kawen tu adalah mereka yg terdiri drpd golongan yg agak skema,pendiam n pemalu kt skolah dulu..But as a Muslim kite kena percaya ajal maut,jodoh n rezeki adalah kurniaanNya..even kite xsangka benda tu akan terjadi but dengan izinNya,semua boleh berlaku kn..

Biler dh ramai sgt member2 sebaya aku yang get married,tempias bknnyer sikit pada aku,but beribu2 lemon..soalan2 keramat,”yang ni bila nk kawen?”,”bile nk makan nasi minyak ni?” dah jadi “lagu” aku plak...but soalan2 ni biasernyer aku jawab…”saya kecik lg,blaja pn xabes ag..cane nk kawen…”..huhuhu..bile dh bertimpa2 soalan bagai,aku bosan plak nk menjawabnyer..yer la,stress pn ada,terasa cm diorang tu dok tunggu nasi minyak aku jer.

Actually aku skg “dalam perhubungan” ngn sorang hamba Allah…Syukur sgt coz aku tak terlambat menyahut cintanyer.Dia terlalu baik untuk aku even aku pernah “ketepikan” dia suatu ketika dulu..yap!!dia pernah ada dlm hidup aku..tp ntah naper silapnyer formula dlm hidup aku,aku telah melupakannyer..Dialah lelaki terbaik pernah muncul dlm hidup aku..kesabarannya mmenunggu hati aku terbuka sepenuhnya utk dia adalah satu perkara yg cukup wat aku terharu…betapa dia sabar melayan karenah seribu satu aku,berkongsi msalah aku..dan paling penting,dia selalu ada bile aku memerlukannya..

Dari segi bantuan toksah cakap la,die xpernah lokek bantu aku dlm segala hal n wat aku rasa yakin untuk terus bergantung harap padanyer..kater orang tua2,kiter seharusnyer menerima lelaki yang menyanyangi diri kita lebih dari kita menyanyanginye dan bukan kite yang menyanyanginye lebih dari die sayangkan kita.Absolutely aku bersetuju ngn person yang mengasaskan kata2 ni..why??coz pada pendapat peribadi aku..perasaan wanita lagi halus n lembut dari lelaki,coz hati wanita mudah tersentuh ngn kata2 n lagak sang lelaki..bila wanita jatuh cinta,sukar untuknyer meninggalkan cintanyer..but for some guy,even mereka dh menemui cinta hati ,still juga mereka memburu cinta yg lain…

Aku juga macam capel lain yang mengharapkan hubungan ni direstuiNya dan op kos berakhir di”jinjang pelamin..Amin…..ape yg aku harapkan,semoga ALLAH memberi aku peluang untuk membahagiakan dirinya selayak dia membahagiakan diri aku skrg…semoga apa yang kami rancangkan berjalan seperti yg dirancangkan..sesungguhnyer kita hanya mampu merancang n Allah punya rencana untuk semuanyer..Doa aku,semoga CINTA yang aku bajai ini akan terus mekar dgn benih2 keikhlasan n kasih sayang yang berpanjangan…J

Tuesday, June 29, 2010

...Ku MengHitunG HaRi....


Malam ni mood sdikit cedey..mcm2 terlintas n t'kenang dilubuk hati ini...btw,i'm still hepi coz after 2 day,i will go back to my hometown..papaaaaaaaaii parit raja,kb is waiting for me..ahaaaaaaaaaaakss...hehe..huhu..xsabar plak asenye mnunggu mlm jumaat....oppssss...cm 'daring' je statement...(no meaning pn)...kli ni ak still mmilih ketaapi sbagai medium utk ak blik ke kg..even 12 jam ak kna bertahan tp demi kselamatan..i'll survive..huhu

Actually ak skg agak fobia nk nek bas utk blik ke kb..asal nek bas je,msti mata ak t'beliak smpai pg..takuuuuuuuuuuuutt..bkn per,tiap kali ak naik.ada2 jer bnda berlaku..bnda tu msti la b'kaitan ngn klajuan..ntah la...TRANSNASIONAL,MAYANG SARI,KKKL OR CEPAT XPRESS...semo samer je...bwak bas cm nk b'lumba..sangat2 laju cm jalan tu hanyer d'ciptakn utk laluan diorang jer...slalu gak ak trase yg bas t'huyung hayang coz laju sgt..so,skg ak agk 'slow' ngn bas ni...xleh ckp blacklist coz tkut2 t'naek..hehe

Kali ni dlm 10 ari ak dpt cuti...cm xpuas jer,tp syukurilah kn..dr xblek lngsung..dlm tempoh tu,dpt la ak mlepaskn rindu pd ibunda tercinta n pamili2 ku yg laen...miss u all so muchhhhhhhh...slain tu,dpt la ak restkn otak ngn aktvt yg dh lame ak tinggalkn..ape ag klu bkn menghafal agenda kt tv..ahaaaaaaaaks..

Sem dpan something yg agak baru akn b'laku pd ak...coz ak xlagi dok hostel...starting sem dpan,ak dh mula dok kt lua..mnyewa umah..Actually klu d'beri plihan.totally ak akan choose utk stay kt hostel..tp apekn daya kitowang just d'beri tempoh setahun utk stay kt hostel...papaaaaaaaaaaaai PERWIRA..i'll miss u so much..sem dpan gak la cbaran baru buat ak...maybe bkal menuntut ksabaranku yang lua biasa..klu kt hostel ak just goyang kaki jer..almari,meja,katil,even wireless semo d'sediakan..tp after this,semo ak kna serve sdiri..uwaaaaaaaaaaa..pokai la sem dpan..tp xpe la..always be positive kn..maybe ini akn menuntut utk ak mnjadi lebih sbar,produktif n active person..ahaaaaaaakss..

p/s:always try to be positive person..i will try n always try...

...cuKup IndaH....



Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai


Wednesday, June 16, 2010

...Soseh-Soseh SMGM....



mereka d'beri mase utk mnyiapkn arca 1 Malaysia dlm 2 jam...mmang havoc la mereka ini

b'gmbar bfore follow mentee2 kt blakang tu mlawat our new library


bersama rakan2 mentor yg giler glam..ahaks...

Weekend yg lepah ak dh wat satu kputusan yg tepat utk mngisi kkosongan diri ini ngn join SMGM....."sEmInar MemPerKasakan geNerasi Muda..."hehehe..program ni berdurasi slama 3 ari 2 mlm..nk blik kg jauh..so,join je la kn...besh gak la...ak giler2 gak wat kputusan utk join program ni..mule2 smangat b'kobar2 giler nk join..pastu ntah pape ak g tarik diri..kononnyer nk rest during weekend..tp,ttibe skali ag otak ak b'tukar paksi...half n hour bfore pndaftaran ttup..(jm 11.30 mlm mase tu)..ak wat kputusan nk join,klam kabut gak coz kitorg kna wat pndaftaran kt induk..dh la nk mnapak g induk bknnyer dekat...huhu..last2,ak cal kwn (mrangkap salah sorg urusetia program tu)..mite tlong die daftarkn n amik kunci bilik tuk ak..naseb boleh..huhu..lagi mnambahkn kkalutan mase tu..ak pnyer assignment lom ciap..nk kna anta bsok..ade test lg bsok tu..mmang kelam kabut giler la..tp still cool.....actually ak join program tu ats sbb 3 alasn utama..1:dpt 2 sijil(from u n goverment)..2:dpt jumpe Dato' Seri Hishammuddin bin Tun Hussein n last one..3:dpt mkn pree 3 ari 2 mlm..hehe

Ak nk citer sket psal program ni...Actually,kitorang d'minta mnjadi mentor kpd anak-anak dr skolah Pekan n Sembrong..kitorg d'tempatkn 4 org dlm satu blik...d'mane kitorg b'tindak sbagai mentor n mndapat 3 org mentee from skol Pekan n Sembrong..kna guide diorng la konon2..tp just dlm bilik jer coz nati diorg pn ade program diorg sdiri..huhu...psal mente lak..ak dpt 3 org 'adik2 baru'..2 org dr skol Pekan n sorg ag dr skol Sembrong...besh...tp diorg agak pemalu sket..so,dlm blik tu kna ak la yg memulakan segala2nyer..n kna b'tindak merapatkn diorang sesama sdiri... eeeeeeeeeeeemmmmmmmm...kdang2 bosan gak..tp kna la pham gak kn..diorg still childish..ikutkan..akak mentor die yg sorg ni pn pmalu gak..ahakkkkkkks...

Bab pling best dlm program ni ak kire time perasmian coz Dato' Hishamuddin dtg..t'pegun ak coz dpt mlihat die scara live..n ak tngok anak2 dr Pekan n Sembrong ni pn enjoy giler..Majlis b’lngsung scara santai coz itulah tema yg dia nak, so kitorg pn santai giler la..siap nyanyi lagu 'gemuruh' by faizal tahir...mcm konsert plak bile2 masing2 nyanyi..hehe..tabik spring la pda semo….

Even ade sdikit pnat ngn program ni coz ak xckup tido..tp enjoy ttap enjoy..bnyak output yg ak dpt dr program ni..first,pngalaman yg mmang xdpt d’beli…ak dpt b’gaul ngn bdak2 yg sebaya ngn adik ak..diorang bkal amik SPM taun ni..gudluck ak ucapkan…second,of course la dpt sijil n mkn pree..hahaha..tp ade sdikit ralat yg wat ak t’kilan..actually,satu mentor d’tugaskn mnjaga 3 org mentee..lbih kurang 300 mentor d’perlukn coz bdak2 rmai..tp oleh krana rmai mentor yg tarik diri,keadaan agak kucar kacir coz rmai bdak2 yg t’cicir dr mndapat mentor..so,nak xnk kitorg kna jage 4 org mentee..yg sedihnyer,ak just knal ngn mentee bru ni mlm last bfore program tamat..dgn kater lain..xdpt la b’mesra lamer2..sori yer dik,not my fault…huhuhu



Monday, June 7, 2010

...Aku n K'skemaaN...


ok x klu ak jd gni..ouuuww..cm xsesuai jer..haha

Today..i would like to tell u all about "skema"..ahaaaks..ape pndapat kowang psal skema..yg pnting rmai xsuke klu someone tu t'lalu skema..nk wat tu xleh..nk wat ni tkut..biler nk maju beb..ak pernh t'baca satu ppatah org putis..saper ntah yg jd pngasas..tp ckup t'kesan dlm diri ak sapa skrg..kata2 itu b'bunyi..."person yg t'lalu pikirkan akibat dlm mlakukan something,xkan mncapai kmajuan dlm idupnyer"..(ini stelah d'alih dlm bm nyer bhasa la)..huhu..btol gak kn kate2 mat salih ni..ye la..dlm idup ni kiter kena brani mncuba wat something yg bru..idup umpama p'taruhan..klu braya..ALHAMDULILLAH..tp klu fail...cube n cube ag..maybe rezeki xder ag..tp ia ttap jd pngalaman b'harga wat kiter..tol x??

Ak xla nk ckp bnyak psal falsafah ni..lom layak g ak nk ckap lebih2..ilmu xcukup didada ag..tp takat kongsi ape yg ak baca tu bleh la sket2..Niat sbenar nk story psal diri ak yg cube2 nk jd dak skema...hahaha..dgn kater lain ak nk bnyak b'diam diri jew...tp masalhnyer..biler ak cube jd 'silent' person...bnyak diam..ade la yg nk condemn ak..ckp ak ni wat muker..xpuas ati ngn dier..ade msalah la..adoiiiii..bnyaknyer hipotesis kowang..huhu..actually ak saje je nk jd person yg lebih cool..sejajar ngn usia yg mkin b'tmbah ni...huhu..(br 23..mude g)..

Tp xleh nk salah kt diowang gak..coz dr zaman ak wat diploma kt UiTM d'hatiku ag,ak d'kenali sbagai person yg happening...chewaaaahhh..xla,i mean dr dulu ag ak jnis suke b'gurau2,n main2 pnyer org...pndek kater klu ak diam mmang pelik la bg diowang..ak bleh d'kategorikan sbgai "nakal" dlm dunia ak sdiri..hehehe..so,ble ak nk ubah personaliti jd owang yg lebih cool n pendiam ni mmang ssah la...

Hhhhhmmmmmmmm...ak pn xpaham ngn diri ak skg...


p/s : kg ak skg d'ibaratkn pesta kenduri..rmai giler yg kawen..tp syg..ak xleh nk join skali..xleh mrasa nikmatnyer mkn gulai org kawen..n ini semo krana short sem....alahaaiii...

Friday, June 4, 2010

[..peLik ke anDa..?????]

Setiap org msti ade habit@tabiat yg pelik2 kn...tol x..kowang pn msti ade habit yg pelik..cm jalan smbil tidor..(emmmm cm tau2 je sape)..ade ag..yg mngingau smpai kua rumah pn ade..ade yg suke tu..suke ni..mcm2 la..kdang2 kiter pkir.."eh..nape dier wat bnda tu..nape cm ni...eh nape...mcm2 eh la.."..tp tu la sbenarnyer keunikan org..tol x???..

Setelah wat "post mortem" kt diri ak ini..maka t'jumpa la satu bnda yg ak kire agk pelik utk kowang..hehe.nk tau ape dier..jeng..jeng..!!!..actually,ak suke dgr lagu rayer..xpelikkan kn dgr lagu rayer time nk rayer..tp klu dgr ari2 even rayer lmbt ag..tu yg msalah kit..huhu..ntahla..ssh nk desribe naper..bg kowang yg pernh dok sbilik ngan ak@satu umah of course dh ckup masak ngn perangai ak ni..bg ak..biler dgr lgu rayer wat ak semangat n b'tenaga..pelikkn..sstengah person xleh dgr lgu raye coz psti tringat kt kg..tp ak tak..ingt tu mmng la...tp xde la smpai nangis@sdih..biase la..tiap org ade cara t'sendiri untk dptkn smngat..tol x??..maybe tu cara ak..bab kate ppatah.."rambut samer itam,tp ati lain2"..leh ke ak kaitkan dlm hal ni..lyan je la yer..hehe..

Ag satu..ak klau minat pda satu2 lgu..ak akn psang lgu tu 7 ari 7 mlm non stop..smpai mmber2 blik ak dh naik mual dgr lagu yg samer..tp after that,ak mmang dh xpasang lgu tu...hehe....before ni ak minat giler ngn lgu shahir KeBahagIaan Dalam PerPisahan...ak pasang lgu tu non stop lbih sminggu b'mula lpah konsert akhir AF..tp ape b'laku skg..hehehe...pham2 je la ek..

p/s..poser biler nk ganti ni..bln poser xsmpai 3 bln g..tau nk rayer je...opppppppssssss..


video

....lagu raye favorit ak..layankn aje..huhu....
Related Posts with Thumbnails